Hey Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Op deze pagina kun je lezen wie ik ben en wat ik doe.

Mijn naam is Marcel Everts. Sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf. Mijn passie voor fotografie is echter al eerder begonnen. Namelijk in 2006 tijdens een stage in Singapore voor de studie Human Technology. Vlak voor ik naar deze Aziatische metropool vertrok, kocht ik m’n eerste spiegelreflexcamera. Mijn eerste ‘echte’ camera. Wonend en werkend in een ander land, met een andere taal en een andere cultuur leek het mij ideaal om m’n nieuwe aanwinst goed te testen.

Dit beviel zo goed, dat ik na mijn studie Human Technology besloot nog een studie te volgen. Dit keer aan de Fotovakschool in Amsterdam. In 2008 begon ik met de opleiding Fotografische Vormgeving. Hierdoor heb ik mijn passie voor fotografie en mijn artistieke intuïtie verder ontwikkeld en heb ik mij de fotografische technieken als belichting en beeldtaal eigen gemaakt.

Tijdens de opleiding in Amsterdam kreeg ik steeds meer affiniteit met het fotograferen van mensen. Elk mooi portret kent een mooi verhaal. Al is het alleen maar een ontmoeting met een onbekende. Het portret is een fantastische manier om iemand te leren kennen. De kunst is dan ook om iemand zo vast te leggen dat hij of zij natuurlijk overkomt; voor zowel zichzelf als de mensen om hem of haar heen. Na de opleiding ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig fotograaf. Gestaag mocht ik steeds meer mensen fotograferen; portretten voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Naast fotografie is reizen een grote hobby. Uiteraard gaat de camera tijdens deze reizen mee. De foto’s die ik maak, schitteren aan mijn muur in de woonkamer en in prachtige fotoboeken. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en uitdagende projecten. Heeft u leuke ideeën of vragen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.